Studiu: Persoanele infectate cu tulpina britanică sunt cu până la 64% mai predispuse să moară decât cele care au contactat alte tulpini

Salon-cu-pacienți-Covid Sursa: Profimedia
  • Varaianta de coronavirus detectată pentru prima dată în Marea Britanie este mai mortală decât versiunea originală a virusului
  • Persoanele infectate cu tulpina B.1.1.7 sunt cu 55% până la 64% mai predispuse să moară din cauza COVID-19
  • Vaccinurile existente par să funcționeze împotriva B.1.1.7

Persoanele infectate cu varianta britanică a coronavirusului au un risc mai mare de deces din cauza COVID-19 decât cele care contactează alte tulpini ale virusului, scrie Business Insider.

O nouă cercetare, publicată în revista Nature, a constatat că pacienții care s-au infectat cu tulpina britanică, cunoscută sub numele de B.1.1.7, au avut un risc de deces de 55% mai mare în termen de patru săptămâni de la confirmarea bolii.

Autorii studiului au examinat aproximativ 2,2 milioane de persoane care au fost testate pozitiv în Anglia, între septembrie și mijlocul lunii februarie, apoi au comparat numărul deceselor între cei cu B.1.1.7 și cei care au fost infectați cu alte tulpini.

Cercetătorii au descoperit că, în varianta inițială a virusului, șase persoane din 1000, în vârstă de 60 de ani, au risc crescut de deces. Acest număr crește la aproximativ 9 persoane din 1.000, în cazul infectării cu varianta britanică a COVID-19.

În ciuda progreselor substanțiale în tratarea COVID-19, am văzut deja mai multe decese în 2021 decât în ​​primele opt luni ale pandemiei. Lucrarea noastră ajută la explicarea cauzelor pentru care s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Nick Davies, autorul principal al studiului.

În ianuarie și februarie, 42.000 de persoane din Anglia au murit din cauza COVID-19.

Mortalitatea crescută ar putea fi relaționată cu încărcăturile virale mai mari ale variantei britanice

Letalitatea crescută cauzată de tulpina din Marea Britanie ar putea fi determinată de faptul că persoanele infectate cu B.1.1.7 au în medie încărcături virale mai mari, ceea ce înseamnă că produc mai multe particule virale atunci când sunt infectate.

Încărcăturile virale mai mari, arată mai multe studii, sunt asociate cu un risc mai mare de deces și forme mai grave ale bolii.

Acesta a fost primul lucru care mi-a venit în minte”, a spus anterior William Schaffner, expert în boli infecțioase la Universitatea Vanderbilt.

Este posibil, de asemenea, ca transmisibilitatea crescută a tulpinii să crească riscul de infectare a mai multor oameni care prezintă un risc mai ridicat de a face forme severe ale bolii.

O tulpină mai transmisibilă înseamnă că oamenii sunt mai predispuși să se infecteze, iar B.1.1.7 este cu 50% și 70% mai contagios decât versiunea originală a virusului.