Un oraș din Germania a dat un decret prin care locuitorii sunt obligați să-și țină pisicile în casă pentru a proteja o specie rară de păsări

SRINAGAR,KASHMIR,INDIA-FEBRUARY 17 : Buggu, a Persian cat is pictured at a pet store on the World Cat Day in Srinagar,Kashmir on February 17,2022. Faisal Khan / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Autoritățile din orașul Walldorf, Germania, au ordonat unor proprietari de pisici să își țină animalele de companie în casă până la sfârșitul lunii august, relatează Associated Press. Hotărârea a fost luată pentru a proteja o pasăre rară în timpul sezonului de reproducere.

Decretul este menit să ajute la salvarea ciocârliei cu creastă, care își face cuibul pe sol și, prin urmare, este o pradă ușoară pentru vânătorii de feline. Populația de păsări din Europa de Vest a scăzut brusc în ultimele decenii.

Autoritățile din Walldorf au scris că „printre altele, supraviețuirea speciei depinde de fiecare pui”.

Decretul, care se aplică tuturor pisicilor din partea de sud a orașului și care va fi repetat pentru următorii trei ani, a provocat, se pare, mieunatul de angoasă al proprietarilor de animale de companie.

Exit mobile version