Un lanț de supermarketuri nu mai vinde cuțite și foarfece de teama unui atac terorist

Un lanț de supermarketuri din Noua Zeelandă nu mai vinde, cel puțin pentru moment, cuțite și foarfece. Anunțul vine la scurt timp după ce un presupus susținător ISIS a înjunghiat 6 persoane într-unul dintre magazinele Countdown din Auckland, notează Insider.

Polițiștii au intervenit și l-au împușcat pe agresor. Conform acestora, dar și al premierului țării, Jacinda Ardern, bărbatul a fost un susținător ISIS.

Astfel, managerul general al lanțului de supermarketuri pe probleme de securitate, Kiri Hannifin, a declarat că nu vor mai vinde cuțite și foarfece, cel puțin temporar. Ea susține că această decizie are rolul de a face oamenii să se simtă în siguranță la cumpărături.

„Aseară, am luat decizia de a scoate temporar toate cuțitele și foarfecele de pe rafturile noastre, în timp ce ne gândim dacă ar trebui să le vindem în continuare”, a spus Kiri Hannifin, reprezentantul lanțului de magazine Countdown.

Bărbatul care a comis atacul era originar din Sri Lanka și ar fi preluat cuțitul de pe rafturile magazinului. Acesta era deja monitorizat de poliție, fapt ce a permis intervenția rapidă, în mai puțin de un minut a oamenilor legii.

Toate cele 6 persoane au fost transportate de urgență la spital și nu s-a înregistrat niciun deces. Ultimul atac terorist în Noua Zeelandă a avut loc în 2019, când un bărbat a împușcat letal 51 de persoane.

Exit mobile version