O vedere din Primul Război Mondial a fost trimisă destinatarului, cu 106 ani întârziere

Italy, Palermo (Sicily) - August 27, 2021.Old postcards sold on the street (Credit Image: © Antonio Pisacreta/ROPI via ZUMA Press)

O carte poștală trimisă de pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial a fost găsită într-un centru comercial aglomerat din Townsville, Australia. Aceasta va fi livrată familiei destinatarului său, cu 106 ani întârziere, notează publicația ABC News.

Cartea poștală era adresată neozeelandezului Roy Coombridge, de către cumnatul său Bert Cooke. Stephanie Schultz a dat peste ea săptămâna trecută, a confundat-o inițial cu o listă de cumpărături aruncată la gunoi. După o inspecție mai atentă, a descoperit că era o piesă importantă din istoria războiului.

Am crezut că este doar o altă chitanță și eram gata să o arunc la coșul de gunoi”, a declarat doamna Schultz.

Am început să o citesc și m-am întrebat: „De ce vorbește despre turci?” și mi-am zis: Doamne!.”

O vedere din război

Un coleg al doamnei Schultz a observat că ștampila era inscripționat anul 1915. Expeditorul, Bert Cooke avea 20 de ani și servea alături de Corpul Armatei din Australia și Noua Zeelandă în Turcia când i-a scris cumnatului său mai tânăr din Noua Zeelandă.

După ce a citit scrisoarea, femeia a accesat fără ezitare rețelele de socializare pentru a încerca să dea de urma familie.

Fiul destinatarului (Roy Coombridge), Kevin, a fost șocat să primească săptămâna aceasta un telefon în care i se spunea că vederea veche de un secol a fost găsită la aproape 3.500 de kilometri de destinația sa.

Doamna Schulz a spus că este încântată că în sfârșit cartea poștală a ajuns acasă.

Am de gând să o trimit prin poștă recomandată, astfel încât să ajungă la fiu, pentru ca acesta să o poată prețui pentru totdeauna”, a spus ea.

Exit mobile version