Anotimpul rece dă naștere la multe infecții virale care îți poate afecta căile respiratorii dar mai ales gâtul. Iar acest disconfort adesea este asociat cu tusea și poate duce la slăbirea sistemului imunitar.
De accea m-am gândit să îți aduc o paletă de remedii care te pot ajuta în accelerarea procesul de vindecare.
Proprietățile antibacteriene ale mierii te ajută să tratezi și să ameliorezi durerea în gât pentru că fluidizează secrețiile și reduce inflamația. O lingură de miere într-un ceai de tei sau de mugur de brad va face adevărate minuni.
O altă minune produsă de albine este propolisul care era folosit încă din antichitate de vechii asirieni pentru combaterea infecțiilor și pentru grăbirea procesului de vindecare. Egiptenii îl foloseau pentru îmbălsămarea mumiilor.
Și Hipocrate îl prescria cu miere încă din 400 î.Hr pentru pacienții care sufereau de ulcer.
Cu peste 300 de substanțe nutritive propolisul este considerat cea mai puternică substanță antimicrobiană regăsită în natură care te ajută la regenerarea organismului dar și la întărirea imunității.
Un alt leac al copilăriei care îți făcea limba albastră atunci când ți-l dădeau bunicii este albastru de metilen. Această substanță organică a fost descoperită de medicul Paul Ehrilch acum 125 de ani și de atunci este folosită de la tratarea malariei , dezinfectarea rănilor până la calmarea durerilor în gât. Ajută la menținerea confortului respirator și la buna funcționare a sistemului imunitar.
În aromoterapie uleiul esențial de eucalipt sau cel de mentă te va ajută să deblochezi căile respiratorii ca să te simți mai bine.
Iar picantul ceaiului de ghimbir cu un stop de miere și condimentat cu scorțișoară sau cu busuioc, îți va calma tusea și gâtul inflamat și te va ajuta să dormi mai binecu orice virus dar și să ai un somn ușor.
Partenerii noștri