OFF/ON THE RECORD, 31 octombrie 2021. Invitat: Vlad Voiculescu, vicepreședinte USR

Coaliția de guvernare s-a destrămat și, de 2 luni, criza nu se mai sfârșește. Cum au ajuns liderii USR PLUS să fie etichetați drept „crizatori” politici și oameni mai importați decât sunt, cum a fost revocat Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătății și ce discuții a avut cu președintele Klaus Iohannis, a spus chiar Vlad Voiculescu, la emisiunea difuzată de Aleph News.

Despre diferențele de abordare pe gestionarea pandemiei, despre colaborarea politică cu PNL, despre desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier, despre susținerea cabinetului Nicolae Ciucă, alegeri anticipate și dezastrul campaniei de vaccinare în România, a vorbit, duminică, vicepreședintele USR PLUS, Vlad Voiculescu, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

„Situația reflectă atitudinea președintelui Iohannis. (…) Când spui că un furt nu e în regulă, înseamnă că provoci o criză, deci ești crizator. Fiecare român este important indiferent de opțiunea politică. Spun că „nu sunt importanți” când nu mai vrei să construiești. Neimportanți înseamnă că pur și simplu nu contează. Ghiciți ce înțelepciune stă în spatele acestor cuvinte. Contează doar câștigul propriu de putere”, a declarat Vlad Voiculescu pe Aleph News, referindu-se la comentariile președintelui Klaus Iohannis vizavi de USR PLUS.

„Una dintre cauze este atitudinea președintelui. Cred că de la președintele Iohannis pleacă foarte multe. Atitudinea președintelui a fost reflectată în atitudinea premierului. Au uitat că există o coaliție care trebuie să facă și niște treabă. Fiecare proiect de reformă a plecat de la USR și a fost blocat de PNL sau UDMR. Discuțiile cu generalul Ciucă au fost pe alocuri suprarealiste. Discuțiile cu MApN pe vaccinare au fost lipsite de temei. MApN a cerut vaccinarea cu prioritate a familiilor militarilor. Am avut o discuție lungă în Guvern pe tema asta. Vaccinarea n-a avut nicio legătură cu ministerul Sănătății. Eu am cerut vaccinarea cu prioritate a bătrânilor și bolnavilor. Am cerut publicarea datelor pandemiei iar asta a dus la supărări majore. În față Florin Cîțu nu mi-a reproșat nimic niciodată. Pe față lucrurile păreau într-un fel, altfel apăreau pe surse. Premierul și președintele s-au văzut campioni au relaxării. Cei doi s-au simțit extrem de ofensați când am cerut măsuri în afara spitalelor. Viziunea premierului și președintelui ne-a dus unde suntem astăzi (…) Am fost singurul care am îndrăznit să am puncte de vedere diferite cu cele președintelui. (…) Curajul experților INSP dispare când văd o autoritate. Să lași în pandemie toată decizia în mâna politicului este profund greșit. Noi înțelegem că trebuie să îți bazezi deciziile pe date. Dânșii cred că partidul este cel care trebuie să decidă”, spune Voiculescu.