citEști. ,,Declutter Your Mind”, de S.J.Scott, Oldtown Publishing LLC, 2016

,,Capacitatea de a trăi momentul prezent este o componentă serioasă a bunăstării mentale”.

Îți alegi un punct și de acolo știi că începe o perioadă nouă pentru tine. Pot să fie veștile legate de un conflict, de invazia rusă sau chiar schimbarea anotimpului. Primele semne de primăvară te fac să îți dai seama de ce calendarele cele mai vechi obișnuiau să înceapă cu această perioadă din an.

Tot așa sunt și cărți despre care poți spune că îți limpezesc mintea. ,,Declutter Your Mind” este una dintre ele. S.J.Scott, scriitor specializat în self help, a scris această carte în colaborare cu Barrie Davenport, fondatoarea uneia dintre platformele de dezvoltare personală cel mai bine văzute.

Știu că în română încă mai cauți un cuvânt care să exprime și ordonarea dar și descâlcirea pe care o exprimă ,,declutter”. Lasă, că tot ce era încâlcit, pare să se ordoneze, dar ce își propune acest volum să facă este să îți formuleze o modul care ți se potrivește ca să încetezi să îți mai faci griji, să alini anxietatea și să elimini gândurile negative.

,,Ai nevoie de foarte puțin pentru ca viața ta să fie fericită, și totul se găsește în tine, în modul în care gândești”.

În cărțile sale, S.J. oferă planuri de acțiune zilnice pentru fiecare domeniu al vieții tale: sănătate, fitness, muncă și relații personale. Spre deosebire de alte ghiduri de dezvoltare personală, conținutul său se concentrează pe acțiune. Deci, în loc să citiți strategii exagerate care funcționează rar în lumea reală, veți obține informații care pot fi implementate imediat. Când nu scrie, S.J. îi place să citească, să facă exerciții fizice și să exploreze diferite părți ale lumii.