Care-i faza? Prima zi de școală

Sper că, de data asta, școlile și grădinițele încep pe bune.
Din tot anul trecut, fii-miu a mers la grădiniță doar două săptămăni. Patru luni au fost restricții, o lună a avut educatoarea covid, o lună au avut covid niște părinți…
Iar acasă, e dezastru. Nu vrea să facă nici măcar o literă, o floricică acolo… Măcar un bastonaș de-ar fi făcut, că-l făceam polițist. L-ar fi înjurat toți de nevastă-mea, dar măcar avea o meserie.
Vreo 3000 de copiii au începul azi școala tot la calculator. Practic, n-au început nimic. Eu, ca adult, abia mă concentrez 10 minute când sunt acasă și am meeting pe Zoom. Ba mă trage patul înapoi, ba mă strigă frigiderul…
Cum să stea un copil ore întregi în fața unui monitor? Așa, singur? Fără niciun joc?? Ce poate fi mai trist???
Care-i faza? Copiii vor la școală pe bune. Vor să învețe, vor să se joace, vor să socializeze. Ar da orice să fie acolo.
Și ar face orice: Numai în ultimele 10 zile, s-au vaccinat 9.000 de elevi. Unul n-a zis că-i conspirație mondială, că ni se bagă cipuri, că Bill Gates… Toți cred în școală, nu în “Șoșoaclă”. Asta îmi dă speranță.
Cu toate astea, cu sau fără vaccin, sunt peste 250 de școli care încă nu îndeplinesc normele sanitare. Deci, vrei să mergi să înveți, dar nu ai CUM. Iar când ai cum, nu ai UNDE.
Când ai și unde, vine întrebarea CÂT? Pentru că România e în top 4 țări cu cele mai puține zile de școală din Europa.
Iar asta ne duce către cea mai dură întrebare: CE înveți? CINE îți garantează că înveți ce trebuie?
Nu de alta, dar noul președinte al ARACIP – adică ăia care se ocupă chiar cu acreditarea școlilor și cu verificarea calității învățământului – e un băiat care și-a scris în CV că a organizat 9 baluri de boboci.
Pe lângă marea calitate de organizator Miss Boboc, băiatul ăsta, Silviu Iordache, a mai prezentat și lenjerie intimă pentru Botezatu. Deci, pentru noi toți, e un model… la propriu.
Mă rog, el zice că a prezentat și uniforme pentru TAROM, dar eu n-am mai văzut piloți în bikini. Cu ce PornHub Airlines circuli tu, bre?
Și uite cum, ca să luăm bacul, ajungem iar la meditații, de zici că suntem țară de yoghini și de budiști…

Namaste!