Cimbrul este o planta aromatică versatilă care condimentează mâncărurile de peste 2000 de ani.
Tradițiile spun că multe popoare au folosit cimbrul în ritualurile de cult. Greci aruncau cimbru în foc, astfel încât fumul să se ridice la cer și să atragă favoarea zeilor.
În Evul mediu, se credea că adăugarea regulată de cimbru la mâncare te ajuta să scapi complet de frică, pentru că planta simbolizează curajul și puterea.
Cavaleri își decorau armurile și scuturile cu cimbru crezând că acest lucru le va aduce noroc în duel.
În Anglia, se crede și în ziua de azi că cimbrul plantat în grădină va atrage cu ușurință elfii cu mirosul său magic.
Unele legende spun că cimbrul este o iarbă donată de zei care este capabilă să restabilească nu numai sănătatea umană, ci chiar viața.
În era creștină în ziua Adormirii Maicii Domnului, Icoana Maicii Domnului a fost decorată cu cimbru, iar această plantă a primit și numele de iarba Feciorei Maria.
Astăzi cimbrul este unul dintre condimentele cele mai utilizate în supe, sosuri și salate atât proaspăt și cât și uscat.
Planta are un efect pozitiv asupra sistemului circulator și stimulează procesele metabolice din creier, îmbunătățind memoria și abilitățile mentale.
Mirosul de cimbru are un efect calmant, așa că o pernă plină cu cimbru sau o mână de tulpini atârnate de pat îți va aduce un somn liniștitor și profund.
Mai mult pulberea acestei plante amestecată în orice mască cosmetică și aplicată pe față te va ajuta să restabilești tinerețea și frumusețea.
Iar pentru o imunitate crescută și multă energie, o cană de ceai de cimbru va învinge oboseala și surmenajul și va ține răceala la distanță.
Partenerii noștri