Salvia este o plantă din familia mentelor, originară din regiunea mediteraneană care are o aromă dulce care aduce căldură și comfort.
În Evul Mediu planta era un simbol al fertilității, sănătății și al longevității. De aceea în Egipt îl foloseau în principal ca remediu pentru infertilitate.
În Lumea Nouă, azteci foloseau frunzele și semințele ca sursă de hrană și medicament, dar mai ales pentru a produce o vopsea de față care denota rangul unui individ în societate.
Romanii condimentau cărnurile grase cu salvie pentru că ajută la o mai bună digestie. Dar o utilizau și ca antibiotic pentru a opri sângerarea rânilor și a calma durerile din gât.
Ei aveau un ritul în care băieților tineri le erau spălate piciorele ceremonial și îmbrăcați în straie albe se duceau să culeagă planta.
Carol cel Mare o iubea atât de mult încât a comandat să fie plantată în toate fermele germane. Mai mult Planta Mântuiri a ajuns să fie cultivată în toate mânăstirile din lume.
Și chinezii erau îndrăgostiți de salvie, pe care o cumpărau de la francezi. Plăteau 4 kilograme de ceai chinezesc pentru unul de salvie.
Iar Nativii americani credeau că fumul rezultat de pe urma arderii plantei ducea rugăciuni la Marele Duh.
Astăzi salvia este o mirodenie care poate fi utilizată în aromatizarea orcărui preparat din carne roșie,albă sau pește, întrucât completează foarte bine aroma acestor cărnuri scoțând-o din anonimat.
Dar hai să îți mai zic un secret vechi de 4000 de ani, prin arderea salviei poți curăța spatiul de energiile negative așa te va ajuta să dormi mai bine, îți va aduce mai multă claritate și te va conecta cu târâmul spiritual.
Iar o cană de ceai care de secole a fost numit “ceaiul gânditorului” te va ajuta să ți boala și despresia la distanță.
Partenerii noștri