Porumbeii „amenință” rețeaua de internet prin satelit a lui Elon Musk

Tesla and SpaceX CEO Elon Musk (R) gives a statement at the construction site of the Tesla Giga Factory in Gruenheide near Berlin, Germany, 03 September 2020. Musk visited the German medical company Curevac in Tuebingen on 01 September 2020. Media report Musk will meet the German Economy Minister for talks. In June 2020, the German state invested 300 million euros in the vaccine developer Curevac and received 23 percent of the company's shares in return. EPA-EFE/,Image: 556001893, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Un expert în securitate cibernetică din Anglia se plânge că are probleme cu rețeaua de internet prin satelit a lui Elon Musk. Iar de vină ar fi „porumbeii enervanți” care stau pe „farfuriile” antenelor, scrie BBC.

„Merge foarte bine, dar am observat o serie de întreruperi – unele de o secundă, altele mai lungi”, spune profesorul Alan Woodward de la Universitatea din Surrey.

Expertul crede că întreruperile ar putea fi provocate porumbeii care stau pe „farfuriile” antenelor.

Locuind într-o zonă în care internetul prin fibră optică este inaccesibil, Woodward spune că este entuziasmat să fie unul dintre cei care testează sistemul Starlink.

Musk a anunțat recent că a livrat 100.000 de terminale pentru testare.

Mica antenă rotundă primește și trimite semnale către sateliții care trec pe deasupra sa și care fac parte dintr-o constelație de 1.700 de sateliți aflați la circa 550 km altitudine. Aceștia au o viteză atât de mare încât pot orbita Pământul la fiecare aproximativ 90 de minute.

Gwynne Shotwell, președintele companiei aerospațiale SpaceX, care operează Starlink, a recunoscut că noile terminale sunt afectate din cauza lipsei de semiconductori și a hidrogenului lichid. O cauză ar fi creșterea numărului pacienților cu coronavirus cărora li se administrează oxigen.

Prof. Woodward continuă să investigheze cauza principală a problemelor, deși un expert a declarat pentru BBC că „un porumbel așezat pe o antenă Starlink i-ar degrada cu siguranță performanța”.

Nu doar porumbeii i-au dat bătăi de cap lui Elon Musk. Săptămâna trecută, o întrerupere majoră i-a lovit pe utilizatorii serviciului Starlink din întreaga lume. Potrivit lui Woodward, conexiunea „a dispărut complet”. Starlink nu a explicat motivele.

Exit mobile version