Maratonul tatuajelor: Artiștii tatuatori strâng bani pentru armata din Ucraina

One Shot Charlies were giving heart-shaped peace symbol tattoos in the Ukrainian colours to raise money for the Red Cross.
  • Artiștii tatuatori își desfășoară activitatea pentru a strânge fonduri pentru forțele armate ucrainene.
  • În fiecare sâmbătă din ultimele șapte săptămâni s-a organizat un maraton de tatuaje.
  • Fondurile strânse sunt donate forțelor ucrainene care luptă împotriva trupelor rusești.
  • Inițiativa a strâns până acum 270.000 de grivne (9.134 de dolari).

Artiștii tatuatori își desfășoară activitatea pentru a strânge fonduri pentru forțele armate ucrainene care duc lupte crâncene în estul țării, informează Reuters. Ei lucrează într-o fostă fabrică de modă din centrul Kievului.

În fiecare sâmbătă din ultimele șapte săptămâni s-a organizat un maraton de tatuaje. Fondurile strânse sunt donate forțelor ucrainene care luptă împotriva trupelor rusești de când Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie.

Inițiativa a strâns 270.000 de grivne (9.134 de dolari), a declarat cel care a inițiat-o, Sașa Filipchenko, în vârstă de 34 de ani, originar din peninsula Crimeea.

Vom continua să facem acest lucru până la sfârșitul războiului”, a declarat pentru Reuters Filipchenko, care locuiește la Kiev de cinci ani. „Poate că îl vom aduce înapoi pentru ziua victoriei”.

Într-o sâmbătă obișnuită, între 50 și 70 de pariori își fac tatuaje de la un grup de 15 artiști.

Am făcut-o timp de o săptămână sau două și acum este deja a șaptea săptămână… Atâta timp cât putem lua ceva capital și să-l dăm armatei, cred că este tot ce poți face mai bun”, a spus el.