La cine visez: Cehia confecționează perne cu portretul lui Zelenski

source: Reuters
  • Un designer ceh a găsit o modalitate inedită de a strânge bani pentru ucrainenii care suferă din cauza războiului.
  • Acesta confecționează perne cu portretul președintelui ucrainean Volodomir Zelenski.
  • Zelenski a devenit imaginea rezistenței Ucrainei la invazia Rusiei, mobilizându-și compatrioții.

Un designer ceh a găsit o modalitate inedită de a strânge bani pentru ucrainenii care suferă din cauza războiului din țara lor. Acesta confecționează perne cu portretul președintelui Volodomir Zelenski, despre care spune că a devenit un sex-simbol pentru unii.

Zelenski, obosit, nebărbierit, dar sfidător în tricoul său verde caracteristic, a devenit imaginea rezistenței Ucrainei la invazia Rusiei, mobilizându-și compatrioții din buncărul său din Kiev în emisiuni zilnice pe rețelele de socializare.

Mulți oameni, majoritatea de sex frumos, îl văd ca pe un fel de sex-simbol, așa că mi-a venit ideea de a face o pernă care să arate ca și cum el ar fi de fapt în patul lor”, a declarat designerul Tomas Brinek pentru Reuters.

Chipul lui Zelenski metamorfozat în ajutor pentru refugiați

Brinek, care conduce un canal satiric pe Instagram numit TMBK, care are peste 540.000 de urmăritori și care, de obicei, ironizează politicienii, a declarat că ediția sa limitată de perne realizate manual a atras peste 2.000 de comenzi și a strâns aproximativ 420.000 de coroane (18.900 de dolari) pentru o organizație de caritate care îi ajută pe ucrainenii afectați de război.

Ideea a fost de fapt o glumă, dar există această latură serioasă că profiturile pot face un bine Ucrainei”, a declarat Brinek, adăugând că acum intenționează să facă un alt lot datorită interesului puternic.

Republica Cehă a trimis ajutoare în valoare de zeci de milioane de dolari Ucrainei și a primit până în prezent aproximativ 270.000 de refugiați, majoritatea femei și copii, care au fugit din calea războiului.

Zelenski trece de la comandantul-șef european necunoscut la sex-simbol universal, în urma apărării sale necruțătoare a Ucrainei împotriva forțelor rusești.