Fanii fotbalului suedez vând pe eBay nasul lui Zlatan Ibrahimovic

Sursă imagine: Reuters
  • Un grup de protestatari din Malmo scoate la licitație trei replici de nasuri bazate pe infama statuie a lui Zlatan Ibrahimovic.
  • Statuia a fost ridicată în orașul său natal, dar a fost îndepărtată și depozitată în urma unor tentative de vandalizare.
  • Nasul statuii a fost tăiat într-un atac înainte de Crăciun, în 2019.

Un grup de protestatari din Malmo scoate la licitație trei replici de nasuri bazate pe infama statuie a lui Zlatan Ibrahimovic, relatează Reuters. Statuia a fost ridicată în orașul său natal, dar a fost îndepărtată și depozitată în urma unor tentative de vandalizare.

Nasul statuii a fost tăiat într-un atac înainte de Crăciun, în 2019. De asemenea, i-a fost tăiat un picior și i-a fost îndepărtat un deget de la picior înainte de a fi luată de pe soclu în ianuarie 2020.

Până în prezent, un singur nas fals a fost scos la licitație online și a primit o ofertă de 500 de dolari.

Atacantul suedez și-a început cariera profesionistă la Malmo FF în 1999 și a plecat la Ajax Amsterdam în 2001, înainte de a începe o carieră care a inclus echipe europene de top precum Manchester United, Inter Milano și actualul său club AC Milan.

Adorat cândva de fanii din Malmo, i-a înfuriat pe aceștia când a achiziționat o participație la rivalii de la Stockholm, Hammarby, în 2019, spunând că îi va transforma în cel mai mare club de fotbal din Scandinavia.

Protestatarii au spus că Ibrahimovic a fost un „prost” care a ales banii în detrimentul iubirii pentru orașul său natal și pentru clubul său.

Prin această inițiativă, dorim să atragem atenția asupra problemelor din fotbalul suedez și internațional”, au spus ei într-un comunicat.