Cel mai lung pod cu fundul de sticlă a fost inaugurat în Vietnam

Sursă imagine: Reuters
  • O stațiune montană din Vietnam a inaugurat un pod cu fundul din sticlă peste un defileu aflat la 150 de metri adâncime.
  • Acesta a devenit al treilea pod de acest fel din țară.
  • Podul se află în provincia Son La, la nord-vest de capitala Hanoi și la granița cu Laos.

O pasarelă cu fundul de sticlă din Vietnam, inaugurată în aprilie cu mare fast public, a fost declarată de Guinness World Records cel mai lung pod de acest fel din lume, notează CNN.

O stațiune montană din Vietnam a inaugurat un pod cu fundul din sticlă peste un defileu aflat la 150 de metri adâncime pentru a atrage turiștii dornici de senzații tari, relatează Reuters. Acesta a devenit al treilea pod de acest fel din țară.

Podul suspendat poartă numele de „Dragonul alb”. Acesta se află în provincia Son La, la nord-vest de capitala Hanoi și la granița cu Laos.

Nu am îndrăznit să mă uit în jos, deoarece mi-e frică de înălțime”, a declarat un vizitator, Vi Thi Thu, în vârstă de 22 de ani, care s-a aventurat pe pod după ce a participat la ceremonia de deschidere de sâmbătă, care a inclus dansul dragonului și tăierea panglicii.

Sticla armată folosită pentru pod are trei straturi, fiecare cu o grosime de 40 mm, și poate susține până la 450 de persoane în același timp, potrivit arhitectului. Recent, un SUV a fost condus peste el pentru a-i testa rezistența.

Podul are o lungime de 290 de metri între două vârfuri de o parte și de alta a unui defileu, la care se adaugă o potecă de 342 de metri pe marginea stâncii.