Bețișoarele electrice care intensifică gustul sărat

Sursă imagine: Reuters
  • Cercetătorii japonezi au dezvoltat bețișoare computerizate care accentuează gusturile sărate.
  • Bețișoarele îmbunătățesc gusturile cu ajutorul stimulării electrice și al unui mini-computer purtat pe o brățară.
  • Acest dispozitiv poate avea o relevanță deosebită în Japonia, unde dieta tradițională favorizează gusturile sărate.

Cercetătorii japonezi au dezvoltat bețișoarele computerizate care accentuează gusturile sărate, ceea ce ar putea ajuta pe cei care trebuie să reducă sodiul din alimentație, notează Reuters.

Co-dezvoltate de Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji, și de producătorul de băuturi Kirin Holdings, bețișoarele îmbunătățesc gusturile cu ajutorul stimulării electrice și al unui mini-computer purtat pe o brățară.

Dispozitivul folosește un curent electric slab pentru a transmite ionii de sodiu din alimente, prin bețișoare, către gură, unde creează o senzație de sărat, a declarat Miyashit.

Bețișoarele internsifică gustul sărat de 1,5 ori

Ca urmare, gustul sărat crește de 1,5 ori”, a spus el.

El a dezvoltat, de asemenea, un ecran de televizor care se poate linge și care poate imita diverse arome alimentare.

Bețișoarele care îmbunătățesc gustul pot avea o relevanță deosebită în Japonia, unde dieta tradițională favorizează gusturile sărate. Adultul japonez mediu consumă aproximativ 10 grame de sare pe zi, dublu față de cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății

Consumul excesiv de sodiu este legat de creșterea incidenței hipertensiunii arteriale, a accidentelor vasculare cerebrale și a altor afecțiuni.