Invitații lui Marius Tucă au fost președintele partidului Pro România, Victor Ponta, Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase la Spitalul ”Matei Balș” și Ana Maria Brânză.
Victor Ponta: „În timpul carantinei am fost singurul care a vorbit, n-am fost de acord cu măsurile, erau absurde și alea bune deveneau absurde la aplicare. Tăriceanu a zis ca mine, PSD n-a zis nimic.”
Victor Ponta: „Când l-au întrebat cu testele, de ce nu testăm mai mult, întâi a zis că nu vrea lumea, și am simțit că explodez. Ieri dimineață o colegă mi-a zis: mama mea a stat patru zile la Deva și nu au teste. Când am auzit că nu vrea lumea, cum nu? 80% din profesori ar vrea să se testeze ca să vină copiii la școală.”
Victor Ponta: „Aici sunt doar două școli de gândire. A noastră spune lăsați activitatea să mearga normal, cu mască, ne spălăm pe mâini. Aia e școala 1, eu fac parte din ea. Școala 2 spune lockdown. Că dacă nu funcționează nimic se temină pandemia. Școala 3, Iohannis, un pic deschis și un pic închis, nu merge, omori și economia, conform școlii 1 și nici nu oprești pandemia, conform școlii 2.”
Marius Tucă: „Cele mai multe amenzi, restaurante închise, școli închise, toată cultura, sportul, cea mai oropsită țară și ne-am trezit cu 10.000 de cazuri.”
Victor Ponta: „Ludovic Orban nu putea face nimic singur, nici la baie nu se duce.”
Victor Ponta: „Au greșit că n-au făcut lockdown de la 1 noiembrie – 1 decembrie, ca să avem sărbători, defilare, alegeri. Pentru că s-au gândit că dacă îi închidem se enervează și nu mai votează cu noi, daca testăm mult arată multe cazuri și se sperie. PSD e predat de mult la icoana care plânge.”
Ana Maria Brânză a vorbit în direct cu Marius Tucă chiar de ziua ei
Ana Maria Brânză: „Federația a anulat competițiile, din ianuarie măcar de s-ar relua, Măcar JO de anul viitor să se deschidă, măcar să știu de ce muncesc.”
Ana Maria Brânză: „De ziua mea am ieșit la antrenament, cu declaratie, domnul Popescu e la meci, mi-a pregătit un tort.”
Ana Maria Brânză: „În martie, când s-a oprit planeta în loc, a fost foarte greu, pentru mine trebuia să fie cel mai frumos an, n-am înțeles ce se va întâmpla, m-am antrenat de acasă, când am aflat că JO nu se vor mai ține, m-am operat la genunchi, 3 săptămâni în pat, am învățat să merg din nou. A fost o provocare imensă, încă muncesc să revin la forma sportivă, a fost o perioadă productivă, am rezolvat problema cărora nu le găseam timp.”
Adrian Marinescu: „La noi nu stau pacienții pe holuri, ci în camera de gardă, trebuie să internăm 300 de pacienți și nu au cum sa acopere spitalele COVID, Matei Balș are 30 pe zi, 15 la alte spitale, diferența e ceea ce se vede în camera de gardă, ne-ar trebui o capacitate de 80. E important să primească tratament din prima secundă, mai ales oxigen, imporovizăm aceste paturi în camera de gardă. Nu înseamnă că ne dorim situația asta, e nevoie ca toate spitalele să meargă cu un dublu circuit.”
Adrian Marinescu a vorbit despre cum se descurcă, având în vedere lipsa de medici din spitale.
Adrian Marinescu: „Avem același personal medical cu mici diferențe, un număr de paturi cu mici diferențe e cam același. Noi detașăm medici la spitalele suport, chiar dacă sunt destul de mulți, ei fac f multe lucruri. Infecționiștii sunt obligați să consulte pentru tot ce înseamnă infecție cu SARS-CoV-2.”
Adrian Marinescu: Valul doi vine cu un virus care nu e mai agresiv, dar se transmite mai ușor
Adrian Marinescu despre ce se va întâmpla în luna decembrie: „Va fi o carantină punctuală, dacă în orașul x nu rezolv cu măsurile de până acum, nu există altă variantă decât un lockdown cu nuanțe, aceste zone în carantină se vor uni. Depinde cât testăm ca să aflăm câți sunt pe zi.”
Adrian Marinescu: „Procentul celor care vor să se vacineze e peste 95% din cei din spitale.”
Partenerii noștri