Gabriel Diaconu: „Riscul să faci tromboză dacă faci COVID este de 35.000 de ori mai mare decât dacă te vaccinezi anti-COVID”

Psihiatrul Gabriel Diaconu susține că în cazul unui adult care nu are alte afecțiuni medicale, riscul mediu de a dezvolta cheaguri de sânge este de 21 la sută, dacă se îmbolnăvește de COVID-19 și de 0.0006 la sută, dacă face vaccinul.

„Tromboză = formarea unui tromb, sau coagulare a sângelui, într-un vas. Infarctul miocardic, AVC-ul, tromb-embolismul pulmonar, alte sindroame ischemice zonale (blocaje de artere sau vene) pot să fie date de migrarea, sau formarea, unor trombi de sânge. Risc mediu de-a dezvolta tromboză la adultul considerat ”sănătos”: 0.1%. sau 1:1000. Risc mediu de a dezvolta tromboză dacă faci COVID: 21% risc mediu să faci tromboză după vaccinare anti-COVID cu vaccin AZ: 0.0006%”, scrie medicul pe pagina sa de facebook.

„În concluzie: a. Dacă faci COVID, ai de 200 de ori mai multe șanse să dezvolți tromboză decât un adult sănătos.b. Dacă faci vaccin anti-COVID, raportat la un adult sănătos, ne-vaccinat, riscul este de 167 de ori mai mic să faci tromboză.c. Respectiv, riscul relativ să faci tromboză dacă faci COVID, decât dacă te vaccinezi anti-COVID, este de 35.000 de ori mai mare.Nu fi prost. Învață matematică. Sau roagă pe cineva să-ți explice ce înseamnă acela un risc relativ. Vaccinează-te.”, continuă Gabriel Diaconu.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi ”continuarea administrării” vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.

Exit mobile version