Cardio-chirurgul pediatru Tammam Youssef, despre operația la nou-născuți: „Trebuie să pătrunzi cu acul în acest milimetru și vena este de doi milimetri”

„Am ajuns în românia în iarna anului 78, 79. Era prima dată când am plecat de acasă. Era o colaborare între Siria și România. Am obținut o bursă de studiu aici”, a povestit Youssef.

Profesorul care m-a susținut a fost profesorul Pop. Am făcut teza de absolvire la dânsul și mi-a spus că dacă vreau să mă specializez pot să fac aici. M-am întors în Siria doi ani de zile și apoi am revenit în România”, a spus Tammam Youssef.

Tammam Youssef, despre programul „Inima Copilului”

Tammam Youssef a spus că programul „Inima Copilului” este deschis de 8 ani și este realizat în colaborare cu Ministerul Sănătății.

„Peste 1000 de operații am făcut aici. În special nou-născuți. Am operat un copilaș după cinci ore de când s-a născut. Sau după o zi. Sub trei kilograme”, a spus Tammam Youssef.

„Aici este o artă, în special la noi-născuți. O ai sau nu. Nu este numai o persoană care face asta, ci un grup. Poate nu sunt cunoscuți, dar fac lucruri mari, foarte mari”, a mărturisit Youssef.

Întrebat de Marius Tucă cum se face analiza, Youssef spune că se pune diagnosticul intrauterin: „Ecografia este de ajuns. Știm dacă are o malformație. Anestezia se face cu o abilitate foarte mare. Trebuie să pătrunzi cu acul în acest milimetru și vena este de doi milimetri”.

Exit mobile version