Când nu trebuie să ducem copilul la școală? Răspunsul medicilor de familie

Un copil ce poarta masca de protectie impotriva noului coronavirus, COVID-19, se joaca intr-o sala de clasa, la Gradinita nr.138, dupa finalizarea lucrarilor de reabilitare termica si modernizare, in Bucuresti, luni, 8 februarie 2021. Scolile si gradinitele s-au redeschis luni, 8 februarie, peste 2,1 milioane de copii si elevi au mers fizic la scoala, iar 780 de mii au invatat online, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatie. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Când nu trebuie să ducem copilul la școală? Conform reprezentanților Societății Naționale de Medicină de Familie, copilul nu va fi dus la școală dacă are febră, tușeșete, are dureri în gât și dificultăți în respirație, în contextul valului 4 al pandemiei.

Medicii de familie au transmis un mesaj referitor la simptomele care trebuie să țină un copil acasă.

„Copilul NU va merge la școală, va rămâne la domiciliu, dacă în ultimele 24 de ore a apărut cel puțin unul dintre următoarele semne de boală: febră; tuse; dureri în gât; dificultăți în respirație; pierderea gustului sau mirosului; dureri musculare; dureri de cap; secreție nazală; tulburări digestive”, spun reprezentanții medicilor de familie.

Potrivit postării preluate de RoVaccinare, în această situație se va contacta telefonic medicul de familie împreună cu care părintele va decide cea mai corectă atitudine de urmat.

În funcție de evoluția stării de sănătate, medicul va stabili tratamentul și dacă este necesară o vizită directă.

Exit mobile version