Regele nu a murit: Festivalul Elvis revine în Australia

sursă imagine: Reuters
  • Festivalul Elvis din Parkes este cunoscut în întreaga lume și aduce milioane de dolari economiei locale.
  • Nu a mai avut loc de doi ani, după ce evenimentul din 2021 a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19.
  • Fanii și sosiile lui Elvis vor participa la peste 200 de evenimente pe parcursul celor cinci zile de festival.

Mii de imitatori ai lui Elvis Presley și fani ai regretatului rege al rock and roll-ului s-au întors joi, 21 aprilie, la Festivalul Elvis din orașul australian Parkes, pentru prima dată după mai bine de doi ani, notează Reuters.

Cea de-a 29-a ediție a Festivalul Elvis de la Parkes a fost anulată în 2021 din cauza COVID-19. Data tradițională din ianuarie pentru festivalul din acest an, care are loc pentru a marca ziua de naștere a lui Elvis, a trebuit, de asemenea, să fie amânată până în această săptămână din cauza preocupărilor legate de coronavirus în timpul etapelor de planificare.

Festivalul Elvis

Festivitatea reprezintă cel mai mare eveniment al anului în Parkes, Australia, la 357 km vest de Sydney. Aceasta atrage anual aproximativ 25.000 de persoane.

În cele cinci zile de distracție rock ‘n’ roll, vor avea loc peste 200 de evenimente, inclusiv concursuri de sosii, spectacole tribut, o paradă a mașinilor clasice și chiar o slujbă.

Ne-a fost dor de el. Nu doar din punct de vedere al afacerilor, dar ne-a lipsit lumea, ne-a lipsit distracția, ne-a lipsit muzica”, a declarat pentru Reuters Kristy Berry, proprietara unei afaceri locale.

Festivalul Elvis din Parkes este un eveniment anual de celebrare a muzicii și a legendei cântărețului, care are loc în orașul Parkes, din regiunea australiană New South Wales. Primul festival, desfășurat în 1993.

Festivalul aduce peste 13 milioane de dolari comunității locale și atrage oameni din toată Australia și din întreaga lume.