„Marius Tucă Show”, 13 iulie 2021. Invitați: Ion Bănșoiu, Cristi Minculescu și Dan Dungaciu

Nelu Bănșoiu avea o frustrare pe vremea lui Ceașcă – nu găsea în librării cărți pe teme de religie și filosofie a culturii. Odată ce sistemul comunist a căzut, prof. univ. dr. Ion Bănșoiu a înființat o editură care a venit în întâmpinarea fostelor sale frustrări, care nu erau numai ale sale, ci și ale multor altora. S-a născut Paideia, editura la care știi clar ce fel de cărți găsești – religie, filosofie, filosofie culturală, antropologie. Visul oricărui smart care se respectă. Ce se mai citește? Ce nu se mai citește? Mai este solvabilă piața de carte? Câte cărți citesc românii pe an? Nu cumva e un clișeu că suntem țara europeană care citește cel mai puțin? Îți răspunde profesorul Bănșoiu într-o discuție non-convențională, marca Marius Tucă.

13 iulie 1985. Un concert live organizat de BBC, la Londra și la Philadelphia simultan, pentru eradicarea foametei în Etiopia, adună numai nume bune ale rockului mondial – Queen, Black Sbath, Led Zepelin, The Who și mulți alții. Phil Collins, care a urcat pe scenă atât la Londra cât și la Philadelphia, are ideea ca această zi să fie declarată Ziua Internațională a Rockului. La noi, anul 1985 stă sub semnul secerei și al ciocanului. Câteva trupe rock încearcă să rupă amorțeala dogmatică a momentului. Iris cu Cristi Minculescu e una dintre ele. Cristi a venit la Marius Tucă Show ca să-ți spună despre rock ca mișcare socială, despre rock ca atitudine.

Profesorul Dan Dungaciu e o voce echilibrată când vine vorba de analiză politică externă și geostrategie. Analizează rece și echidistant conjuncturile politice internaționale. A venit la Marius Tucă Show pentru o discuție necesară pe tema contextului geopolitic în care ne aflăm.