- Ștefan Jianu: Relația cu Casa Națională de Asigurări a fost delicată la început. După aceea s-au creat posibilități de contractare mai acceptabile, dar atunci când s-a dezvoltat medicina privată în toate domeniile, nu doar chirurgie. Chirurgia a fost la început o Cenușăreasă pentru că riscurile erau mari, investițiile erau mari, banii erau puțini, trebuia să contribuie și pacientul, cum este și acum.
- Ștefan Jianu: Exact așa cum s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, în general, boala venoasă cronică, varice sau alte forme ale ei, a avansat atât de mult încât ne-a luat în surprindere pe toți. Am ajuns acum să vorbim despre cea mai răspândită boală, boala venoasă cronică. La ora actuală este boala nr.1 ca frecvență, din fericire nu ca mortalitate, dar 60 până la 80% din populație are niște probleme venoase.
- Ștefan Jianu: Nu există o rețetă perfectă pentru mersul pe jos, dar dacă vrem să conteze, nu putem vorbi de 100 de metri. Măcar jumate de kilometru, un kilometru. Dacă ne aducem aminte de regretatul Neagu Djuvara, spunea că în fiecare zi, și avea 100 de ani, se ducea până la piață. O oră dus-întors.
Ștefan Jianu, medic primar chirurgie generală și antreprenor în sănătate, a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.
Cine este Ștefan Jianu? Cum a pornit primul cabinet privat de chirurgie? Cum funcționează relația dintre privat și stat în sănătate? Ce experiențe a trăit ca medic stagiar în timpul Revoluției și mineriadelor postdecembriste? Cum ne-a afectat sănătatea statul în casă pe timpul pandemiei? De ce trebuie să mergem mult pe jos? Care sunt cele mai solicitate operații estetice?
Acestea sunt doar câteva din întrebările la care ai aflat răspunsul la emisiunea „Interviurile lui Cristoiu”.
Partenerii noștri